Sağlık Hali – Güncel Sağlık Haberleri

Horlamayı Önlemek için Ne Yapılmalı? Horlama Tedavisi için Doğal Yöntemler Nelerdir?

08.07.2021
2.183
Horlamayı Önlemek için Ne Yapılmalı? Horlama Tedavisi için Doğal Yöntemler Nelerdir?

Horlama, pek çok insanın yaşadığı sorunlardan bir tanesi olarak ön planda yer almaktadır. Pek çok nedenden ötürü ortaya çıkan horlamanın tedavisinde kullanılabilen birçok doğal yöntem bulunmaktadır. Evde horlamaya bitkisel çözüm şeklinde araştırma yapan pek çok kişi, bu yöntemleri denemek ister. Peki ama horlama nedir ve horlama tedavisinde kullanılabilen bitkisel çözümler nelerdir?

Horlama Nedir ve Sebepleri Nelerdir?

Uyku sırasında burundan çıkan havanın dar bir alandan geçerken yumuşak dokulara değdiğinde çıkardığı bir ses olarak karşımıza çıkan horlama genel olarak aşağıdaki nedenlerden dolayı ortaya çıkmaktadır:

  • Küçük dilin ve yumuşak damağın aşağıda sarkması
  • Burun etinin büyümesi
  • Uyku alışkanlığı ve sırt üstü yatma alışkanlığı
  • Burun tümörleri
  • Kilonun normalin üzerinde olması
  • Aşırı alkol ve sigara tüketimi
  • Büyük bademcik ve geniz eti

Bu ve bunun gibi sebeplerden dolayı ortaya çıka horlama, pek çok insanın rahatsız olmasına neden olmaktadır. Peki horlamaya kesin çözüm bağlamında ön plana çıkan bitkisel çözümler nelerdir?

Horlamayı Önlemek İçin Ne Yapmalı

Horlamayı Önlemek için Kullanılabilecek 4 Doğal Yöntem

Horlama, çeşitli nedenlerden ötürü ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle kişilerin horlama sorunu için doktora görünmesi gerekmektedir. Bazen fiziksel sorunlar nedeni ile horlama oluşabilmekte, bu durumda doktor muayenesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun yanı sıra horlamanın uyku klinikleri ve sağlıklı yaşam merkezlerinde tedavi edildiği bilinmektedir. Horlama ile ilgili tedavi yöntemlerine başvurmadan önce doktora danışılması çok önemlidir.

Horlama tedavisinde ön plana çıkan pek çok bitkisel yöntem bulunmaktadır. İşte horlamayı önleyen 4 doğal yöntem!

C Vitamini

Sağlıklı bir solunum sisteminin oluşması adına oldukça önemli olan C vitamini, pek çok faydaya sahiptir. Bilindiği üzere sinüslerin tıkanması horlamaya neden olabilmektedir. Sinüslerin tıkanması ile birlikte kişinin doğru bir şekilde nefes alamadığı, nefes alırken zorlandığı gözlemlenmektedir. C vitaminin tüketilmesi, sinüslerin açılmasını olanaklı bir hale getirdiği için horlama sorunu ile baş başa kalan kişilerin C vitaminine ağırlık vermesi gerekmektedir. Fazla belirlenen orandan fazla C vitamini tüketimi farklı sorunlara neden olabilmektedir.

Çemen Otu ve Nane Yaprağı

5 dakikada horlamaya son vermek isteyen pek çok kişi, bu konu ile ilgili çeşitli araştırmalar yapmakta ve etkisi bilinmeyen çözüm yöntemlerini denemektedir. Fakat kısa sürede horlamaya son verecek bir bitkisel tedavinin olmadığını ifade etmek gerekir. Öte yandan horlamanın azalmasını sağlayan birçok doğal yöntem bulunmakta olup bu yöntemlerden birkaçı çemen otu ve nane yaprağıdır.

Sindirim sisteminin rahatlamasını sağlayan çemen otu ve nane yaprağı, midedeki fazla asiti de almaktadır. Bu bağlamda horlama sorunu için bu iki bitkiden faydalanılabilmektedir.

Bitkisel Karışımlar

Adaçayı kürü, tuzlu su kürü, saf zeytinyağı kürü, horlama konusunda etkili olan bitkisel karışımlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Kişiler, bu karışımları yaparak bitkisel çözümlerden yararlanabilmektedir.

Altınmühür Bitkisi ve Nane Yağı

Altınmühür bitkisi ve nane yaprağı da evde horlamaya bitkisel çözüm bağlamında ön plana çıkan bitkilerdir. Nane yaprağı sinüslerin açılmasını olanaklı kılmaktadır, öte yandan altınmühür göğüsteki sıkışıklığı rahatlatmaktadır. Her iki bitki de horlama için bitkisel çözüm olarak kullanılabilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.